Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци. Проектот е финансиран од USAID во вредност од 1.800.000 денари и опфаќа градежни активности и реконструкција на внатрешните површини – училниците, поставување на дограма и замена на старата електрика со нова. 20% од вредноста на проектот е кофинансиран со средства од Буџетот на Општина Могила. Изведувач на градежните работи е фирмата Екстра Бабале од Битола а додека пак надзор е Дооел Скипи Битола.

 

13681951_10208595762629651_1828917471_o 13663590_10208595764149689_1946918681_o 13647082_10208595763029661_1034178098_o 13898480_10208595762069637_793421335_o