Одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија

Одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија

Во рамките на одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија, градоначалничката на општина Могила г-ца Јасмина Гулевска, заедно со потрпетседателката на Интерактив – Битола, г-ѓа Нурјан Махмуд, како и членот на здружението Ерол Махмуд присуствуваа на централната прослава во хотелот Александар Палас во Скопје и арената Борис Трајковски. Градоначалничката оствари повеќе средби со претставници на турската заедница од Македонија и од Турција на кои се разговараше за продлабочување на соработката помеѓу општина Могила и турски општини на економски и туристички план. Здружението за меѓународна младинска соработка Интерактив од Битола и понатаму ќе поттикнува и поддржува вакви средби на градоначлниците од Пелагонискиот регион со претставници на меѓународната заедница се со цел придонес кон општеството и заедницата во Македонија.

25507688_1011437632336760_52203360450580765_n 25550360_1011437629003427_1371814054680596251_n