Општина Могила домаќин на меѓународната манифестација „КУЛТУРНИ ВИДИЦИ“ посветена на 1.100 години од смртта на Св.Климент Охридски

Општина Могила домаќин на меѓународната манифестација „КУЛТУРНИ ВИДИЦИ“ посветена на 1.100 години од смртта на Св.Климент Охридски

Општина Могила домаќин на меѓународната манифестација „КУЛТУРНИ ВИДИЦИ“ посветена на 1.100 години од смртта на Св.Климент Охридски.
На манифестацијата присуствуваше актерска екипа на Народниот театар од Прилеп, врвни писатели од Монголија, Република Бугарија, Србија, Романија, Хрватска, Чешка, Словенија како и најпознатите македонски писатели. Гостите најпрво имаа прием кај Градоначалникот, а потоа граѓаните на Општина Могила и љубителите на пишаниот збор имаа можност да слушнат одбрани книжевни творби од писателите кои настапија.

14012691_10210090860091003_2075942986_o 14012674_10154527718652022_1323324145_o 14012571_10154527636962022_2077336796_o 14012456_10210090857650942_1068646191_o 13950981_10154527718172022_1265246134_o