Осветување на Светиот крст во село Вашарејца

13817022_10210113083129471_1255020136_n 13819818_10210113081529431_1188764464_n (1) 13819827_10210113081209423_333179066_n 13823689_10210113082609458_32200336_n

На ден 24.07.2016 година (недела) се изврши осветување на Светиот крст во село Вашарејца. Осветувањето на Светиот крст беше реализирано во присуство на Владиката на Преспанско Пелагониската епархија г-дин Петар.и свештени лица кои се во служба на Преспанско Пелагониската епархија.Бетонските работи, оградувањето и пристапниот пат до крстот се финансирани од Буџетот на Општина Могила. Изработката на Крстот ја изврши ФОД-РЕК Битола.