Потпишан меморандум за соработка со Здружението „Димче Могилчето“ од Мелбурн, Австралија

Општина Могила потпиша меморандум за соработка со Здружението за култура и солидарност „Димче Могилчето“ од Мелбурн, Австралија.
38740216_2252772344979867_3459776524079595520_n
Градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска и претставниците на Здружението се согласија својата соработка да ја манифестираат преку креирање на активности и проекти кои се од интерес и значење за иселениците од општина Могила во Австралија.
38768557_2252772574979844_4038001889466384384_nСо претставниците на Здружението „Димче Могилчето“ од Мелбурн, Австралија договорено е реализација на заеднички проектни активности, фестивали, концерти, хуманитарни акции, спортски активности и друго кои се однесуваат на граѓаните на општина Могила и иселениците од општина Могила во Австралија, спроведување на истражувања кои се однесуваат на положбата, стaтусот и правата на иселениците од општина Могила во Република Македонија, учество во креирање на документи што се однесуваат на иселениците од општина Могила во Австралија, заедничка координација при испраќање на претставници на домашни и меѓународни конференции од областите во кои Договорните страни работат и делуваат како и подготовка и спроведување на заеднички иницијативи за обезбедување на донации и проекти и организирање на заеднички активности од иселениците од општина Могила во Австралија, за жителите на општина Могила во Република Македонија.
38783133_2252772368313198_6288316237172703232_n 38825326_2252772361646532_4418009501915938816_n 38846461_2252772594979842_489156239113060352_n