Претставници на дијаспората од Австралија во посета на општина Могила

Градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска оствари средба со членови на Здружението за македонска култура и благосостојба „Димче Могилчето“ од Мелбурн, Австралија.
38120637_2245527235704378_743049507079454720_nСо иселениците кои се по потекло од село Могила беше договорено потпишување на Меморандум за соработка помеѓу Здружението „Димче Могилчето“ и општина Могила, со што ќе се продлабочат врските со иселениците од општина Могила во Австралија, а во наредниот период ќе се реализираат заеднички проектни активности.

38423196_2245527759037659_5684370378529439744_n