Реконструкција на патната инфраструктура на територија на Општина Могила

Реконструкција на патната инфраструктура на територија на Општина Могила

Приоритет на секоја Општина е патната инфраструктура.Во соработка со ЈП Државни Патишта и ЈП Македонија Пат се асфалтира стариот регионален пат Битола -Прилеп од Вашарејца до пругата Лознани и од с.Беранци до индустриската зона Петилеп.
Овој патен правец после неколку децении повторно ќе го добие својот сјај.

 

24993384_2135362536720849_4462589747947528422_n 29571249_2135362600054176_5696215868026906991_n 29695161_2135362680054168_3200878119471812121_n 29793243_2135362626720840_2600565747563034258_n