Свечено отворено училиштето Браќа Миладиновци во Будаково

5000000000000]

Со турско оро и македонска песна беше отворено темелно реконструираното училиште Браќа Миладиновци во село Будаково, Општина Могила. Финансиите се од Турската Интеграција за соработка и развој и Општина Могила. На свеченото пуштање во употреба присувствуваше и турска делегација заедно со д-р Махмут Чевик, координатор на Tурската агенција за координација и соработка (ТИКА) во Република Македонија. Градоначалникот на општина Могила Стево Пивковски се заблагодари на финансиската помош и рече дека со тоа се покажала вистинската меѓуетничка интеграција во ова училиште.

Целиот настан може да го погледнете тука