СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

СООПШТЕНИЕ

Општина Могила во однос на актуелната состојба со животната средина и

енормното загадување на амбиенталниот воздух апелира до жителите да избегнуваат

користење на влажни дрва, гуми, стиропор, пластика, текстил, отпадни масла и други

штетни материјали за индивидуално затоплување, како и палење на стрништа.

Со почит,

Општина Могила