средба на Градоначалникот на Општина Могила со Директорот на Управата за јавни приходи

средба на Градоначалникот на Општина Могила со Директорот на Управата за јавни приходи

Градоначалникот на Општина Могила оствари средба со Директорот на Управата за јавни приходи. На работната средба се разговараше за регистрација на системот   е-пдд за секое физичко лице.

По средбата се регистрираа сите вработени во Општината, ЈКП Пела Хигиена. Со мобилно возило од Управата за јавни приходи ќе се оди во обиколка на секое населено место со цел да се направи регистрација на населението на територија на Општина Могила.