Чествување за придонесот и работата на рускиот почесен конзул во Битола, Александар Аркадиевич Ростковски

Чествување за придонесот и работата на рускиот почесен конзул во Битола, Александар Аркадиевич Ростковски

На покана на Регионалното здружение за македонско – руско пријателство „А.А.Ростковски“ од Битола, градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска, во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет “Г.Р.Державин” присуствуваше на чествувањето за придонесот и работата на рускиот почесен конзул во Битола, Александар Аркадиевич Ростковски.Чествувањето беше организирано во чест на конзулот Ростковски, кој целиот свој труд го вложи во интерес на населението и за таа цел го даде и својот живот. На настанот покрај градоначалникот Гулевска, присуствуваа претставници од амбасадата на Руската Федерација во Р. Македонија, претставници од Рускиот конзулат од градот Битола како и Почесниот конзул на Република Унгарија во Македонија.

39393088_2263800643877037_8575291016968404992_n 39406809_2263800627210372_979457701190828032_n 39442917_2263800763877025_2918680472361893888_n rusi-1-800x474