Чествување на ликот и делото на Ило Лопатички

Чествување на ликот и делото на Ило Лопатички

Ило Лопатички,Могилчанецот,даде свој значаен придонес за нашата татковина.
На 10.07.2014година го одлета,тој,последниот кобен лет во кој го изгуби животот заедно со екипажот.
Секогаш ќе недостига поздравот над Могила од Илче.
Вечна му слава!