Основното училиште„ Гоце Делчев “ од Могила добитник е на ТРЕТО ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ

Основното училиште„ Гоце Делчев “ од Могила добитник е на ТРЕТО ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ

Основното училиште„ Гоце Делчев “ од Могила добитник е на ТРЕТО ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ . Зеленото знаме се доделува како највисоко признание за работа на проекти од областа на екологијата  во рамки на проектот Интеграција на еколошката едукација во...

Прочитај повеќе

Директор

Директор

Наташа Бошковска – Директор на ОУ „Гоце Делчев“ во Могила од 1 ви јуни 2018 година. Своето работно искуство го стекна во ОУ „Гоце Делчев“ – Могила од 2008 год. како одделенски наставник во комбинирани паралелки. Заврши Факултет за...

Прочитај повеќе

Новогодишна претстава на учениците од ОУ„Гоце Делчев“

Градоначалникот на Општина Могила г-ца Јасмина Гулевска, Претседателот на Совет и членовите на Советот присуствуваа на новогодишната престава на учениците од ОУ„Гоце Делчев“ Могила.  

Прочитај повеќе

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила. Средствата се обезбедено од Конзулатот на Република Бугарија во Република Македонија со седиште во Битола.

Прочитај повеќе

ОУ „Гоце Делчев“ Могила дел од ACES по втор пат

ОУ „Гоце Делчев“ Могила дел од ACES по втор пат.             Нашето училиште во периодот од септември до мај во учебната 2015/2016 год. ќе го реализира проектот Worthy of our efforts во партнерство со основното училиште Bijaći од Kaštel Novi, Р...

Прочитај повеќе