Предновогодишна приредба на учениците од ОУ „Браќа Миладиновци“ – Добрушево

Основците од централното училиште во с.Добрушево “Браќа Миладиновци” со повеќе активности и заложби, го најавија одминувањето на старата и доаѓањето на Новата 2018 година. Новогодишните пакетчиња беа голема радост за децата, како и...

Прочитај повеќе

Новогодишна претстава на учениците од ОУ„Гоце Делчев“

Градоначалникот на Општина Могила г-ца Јасмина Гулевска, Претседателот на Совет и членовите на Советот присуствуваа на новогодишната престава на учениците од ОУ„Гоце Делчев“ Могила.  

Прочитај повеќе

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила. Средствата се обезбедено од Конзулатот на Република Бугарија во Република Македонија со седиште во Битола.

Прочитај повеќе

ИЗВЕШТАЈ ЗА ИЗВРШЕНАТА САМОЕВАЛУАЦИЈА на работата на ОУ„Браќа Миладиновци“ Добрушево

Во прилог може да ја погледнете Самоевалуацијата на работата на ОУ „Браќа Миладиновци“ од с.Добрушево. Целта на Самоевалуацијата е со конкретни анализи и осврти на сите области на работење на училиштето да се добие слика за квалитетот во...

Прочитај повеќе

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци. Проектот е финансиран од USAID во вредност од 1.800.000 денари и опфаќа градежни активности и реконструкција на внатрешните површини – училниците, поставување на дограма и...

Прочитај повеќе

МИО АКТВНОСТИ ВО ОУ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ С. ДОБРУШЕВО, ОПШТИНА МОГИЛА

Во ОУ „Браќа Миладиновци“ с. Добрушево, општина Могила меѓуетничката интеграција и меѓуетничкиот соживот се практикува подолго време затоа што тоа е двојазично училиште каде наставата се изведува на македонски наставен јазик и турски наставен...

Прочитај повеќе

Свечено отворено училиштето Браќа Миладиновци во Будаково

Со турско оро и македонска песна беше отворено темелно реконструираното училиште Браќа Миладиновци во село Будаково, Општина Могила. Финансиите се од Турската Интеграција за соработка и развој и Општина Могила. На свеченото пуштање во употреба...

Прочитај повеќе

Нови училишта во с.Долно Српци и с.Будаково Општина Могила

Во Општина Могила се гради новото ОУ„ Кочо Рацин“ во с.Долно Српци каде инвеститор е Министерството за образование и наука на Република Македонија каде на 1-ви септември ќе зазвони и првото училишно ѕвонче. Паралелно на него благодарение на ТИКА...

Прочитај повеќе