Нови урбанистички планови за Добрушево, Трап и Будаково

Нови урбанистички планови за Добрушево, Трап и Будаково

Општина Могила во текот на овој месец интензивно работи на донесување на нови урбанистички планови за населените места Добрушево, Трап и Будаково. Правилното урбанистичкото планирање на просторот ќе придонесе граѓаните да можат да ги прибават...

Прочитај повеќе

Асфалтирање на населено место Лознани

Продолжува асфалтирањето во населено место Лознани. Проектот „Санација и рехабилитација на улици во населено место Лознани, Крак 5 и Крак 6“ е финансиран од Бирото за регионален развој на Р.Македонија и Буџетот на Општина Могила во вредност од...

Прочитај повеќе

Тампонирање во населено место Новоселани

Во тек на реализација е проектот „Набавка, транспорт и вградување на дробен камен – тампон за тампонирање на населеното место Новоселани. Проект целосно финансиран од Буџетот на Општина Могила во вкупна вредност од 395.772,00 денари...

Прочитај повеќе

Заврши реконструкцијата на локалните патишта

Заврши реконструкцијата на локални патишта од населените места Свето Тодори до врска со регионален пат Р 2335 и Реконструкцијата на локалниот пат Добрушево-Мусинци. Проектот е финансиран од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и...

Прочитај повеќе

Се реализира барањето на Општина Могила до Министерството за траспорт и врски и Агенцијата за државни патишта

Се реализира барањето на Општина Могила до Министерството за траспорт и врски и Агенцијата за државни патишта За само неколку месеци ветеното на Општина Могила се реализира и се реконструира патот Бучин- Трновци – Ивањевци –...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА НАЈГОЛЕМАТА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ОПШТИНА МОГИЛА

Започнува реализацијата на најголемата инвестиција во Општина Могила – на 19.07.2016 година беше потпишан договорот помеѓу Општина Могила – градоначалникот Стево Пивковски и ДГТ „ЖИКОЛ ДООЕЛ Струмица – директор Живко Пандевза...

Прочитај повеќе

Изградба и реконструкција на улици оштетени од поплавите

Поплавите кои во 2015 година ја зафатија територијата на Општина Могила предизвикаја големи штети на патиштата и улиците во Општината. Проектот е целосно финансиран од Европска Унија, со имплементација и техничка поддршка од UNDP. Проектот опфаќа...

Прочитај повеќе

Реконструкција на локални патишта

  Реконструкција на локални патишта од населено место Свето Тодори до врска со регионален пат Р 2335 и  Реконструкција на локален пат Добрушево-Мусинци. Проектот  е финансиран од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот...

Прочитај повеќе

Реконструкција на регионален пат R 2335 Вашарејца – Бучин

  Во рамките на проектот на Владата на РМ а со поддршка на Општина Могила   во тек на реализација е проектот реконструкција на регионален пат R2335 Вашарејца – Бучин. Изведувач на градежните работи е фирмата Страбаг од Србија.

Прочитај повеќе

Изградба на улица – Крак 3 во населено место Ивањевци

Завршија градежните активности во врска со проектот Изградба на улица Крак 3 во населено место Ивањевци. Проектот се реализира со финансираниска поддрсшка од Биро за регионален развој и Буџетот на Општина Могила,а додека пак како изведувач е...

Прочитај повеќе

Повторно поврзување на луѓето од Могила – нов проект на ЕУ да помогне во обновата на поплавените патишта на Пелагонија

Наскоро ќе почне обновата на поплавените патишта во општина Могила Една година по големите поплави, жителите на општина Могила се надеваат дека пролетниот период, кога се топат снеговите, а пролетните дождови можат да траат со денови, нема да...

Прочитај повеќе