Потпишан меморандум за соработка

Потпишан меморандум за соработка

Вчера се потпиша меморандумот за соработка помеѓу Институтот за добро управување и евро-атлански перспективи од Скопје и Општина Могила. Целта на потпишаниот меморандум за соработка е спроведување и јакнење на компонентата за добро управување на...

Прочитај повеќе

Потпишани договорите за финансирање на проекти во Влада на РСМ

Потпишани договорите за финансирање на проекти во Влада на РСМ

Со средства од Програмата за рамномерен регионален развој на Министерството за локална самоуправа до крајот на годината ќе бидат реализирани 74 нови проекти за развој на селата и на подрачјата со специфични развојни потреби во 54 општини...

Прочитај повеќе

Започнува изградбата на Крак 3 од фекална канализациона мрежа во Могила

Започнува изградбата на Крак 3 од фекална канализациона мрежа во Могила

Жителите на населеното место Могила ќе добијат фекална канализацона мрежа. Општина Могила денеска започнува со изградба на фекална канализациона мрежа на Крак 3 кој се наоѓа во селото Могила. Инвестицијата е вредна 399.920 илјади денари, средства...

Прочитај повеќе

Остварена средба со Координаторот на програмската канцелерија на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА)

Остварена средба со Координаторот на програмската канцелерија на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА)

Градоначалничката на Општина Могила, Јасмина Гулевска, оствари официјална средба со Координаторот на програмската канцелерија на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА) – Скопје г-дин Ајтекин Ајден. На средбата се разговараше...

Прочитај повеќе

Реализација на проекти предвидени во 2018 година

Реализација на проекти предвидени во 2018 година

Започна реализацијата на акцискиот план за чистење на порои. Проектот за чистење на порои е во соработка на АД Водостопанство на Република Македонија и Општина Могила. Во моментов се чисти поројот Слатина во должина од 1700 метри. Исто така...

Прочитај повеќе

Одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија

Одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија

Во рамките на одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија, градоначалничката на општина Могила г-ца Јасмина Гулевска, заедно со потрпетседателката на Интерактив – Битола, г-ѓа Нурјан Махмуд, како и членот на...

Прочитај повеќе

Средба со Генералниот Конзул на Република Бугарија во Битола

Средба со Генералниот Конзул на Република Бугарија во Битола

На ден 30,11,2017 година Градоначалникот на Општина Могила оствари средба со Генералниот Конзул на Република Бугарија во Битола,г-дин Теодор Русинов. На средбата се разговараше за унапредување на соработката помеѓу општина Могила и Република...

Прочитај повеќе