Голем успех на фудбалската школа Еден на Еден

Голем успех на фудбалската школа Еден на Еден

Могилчани радувајтесе фудбалската школа од Могила е (1) прво место на престижниот турнир Во Охрид!ФК Еден на Еден – ФК Спорт Ефе 3-1 Могила СкопјеСтрелци: Стефан Секирски, Бојан Шекревски, Јован Мрмачовски Gepostet von Eden Na Eden...

Прочитај повеќе

Средба на Градоначалникот на Општина Могила со Претседателите на фудбалските клубови

Средба на Градоначалникот на Општина Могила со Претседателите на фудбалските клубови

На ден 20,12,2017 година Градоначалникот на Општина Могила одржа состанок со Претседателите на фудбалските клубови кои се на територија на Општина Могила. На состанокот беше разговарано и одлучено: Сите регистрирани фудбалски клубови да добијат...

Прочитај повеќе

Хуманитарен турнир во фудбал „Валентин Стефановски“

Хуманитарен турнир во фудбал „Валентин Стефановски“

Пред преполната сала „Јордан Пиперката“ во Демир Хисар започна третиот по ред хуманитарен турнир во фудбал „Валентин Стефановски“ во чест на Валентин кој своите последни фудбалски активности ги имаше токму за екипата на Могила. Започна третиот...

Прочитај повеќе