Градежни активности за реконструкција и тампонирање на полски патишта во село Радобор

Општина Могила започна со градежни активности за реконструкција и тампонирање на полските патишта во село Радобор. Со овој градежен зафат се потврдуваат напорите на градоначалникот Јасмина Гулевска и Советот на општина Могила за подобрување на...

Прочитај повеќе

Потпишан меморандум за соработка со Здружението „Димче Могилчето“ од Мелбурн, Австралија

Општина Могила потпиша меморандум за соработка со Здружението за култура и солидарност „Димче Могилчето“ од Мелбурн, Австралија. Градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска и претставниците на Здружението се согласија својата соработка да...

Прочитај повеќе

Се реконстуираат полските патишта во село Долна Чарлија

Се реконстуираат полските патишта во село Долна Чарлија

Општина Могила реализира градежни активности за реконструкција и тампонирање на полски пат до училиштето во с. Долно Чарлија во должина од 500 метри. „Сите населени места во нашата општина заслужуваат еднаков третман, поради тоа градежни...

Прочитај повеќе

Продолжуваат градежните активности за санација и реконструкција на полските патишта во општина Могила

Во тек се градежните активности за санација и реконструкција на полските патишта во населеното место Могила, а во наредниот период ќе бидат реконструирани и полските патишта во 22 села на територијата на целата општина. Градежните активности за...

Прочитај повеќе

Одбележан православниот празник Света Петка – Преподобна маченичка Петка (Римјанка)

Со Боженствена литургија во манастирот Света Петка во село Мусинци започна празнувањето на православниот празник Света Петка – Преподобна маченичка Петка (Римјанка). На литургијата присуствуваше и градоначалникот на општина Могила, Јасмина...

Прочитај повеќе

Заврши овогодинешното издание на Турнир Могила 2018

Во општина Могила заврши традиционалиот Турнир во мал фудбал кој е еден од најстарите турнири во мал фудбал во овој регион од Македонија уште од далечната 1977 година. Како победник на овогодинешното издание на Турнир Могила беше екипата на Кафе...

Прочитај повеќе

Претставници на дијаспората од Австралија во посета на општина Могила

Градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска оствари средба со членови на Здружението за македонска култура и благосостојба „Димче Могилчето“ од Мелбурн, Австралија. Со иселениците кои се по потекло од село Могила беше договорено...

Прочитај повеќе

Делегација на општина Могила на одбележување на празникот Илинден во Смилево

На покана на градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, делегација на општина Могила присуствуваше на свеченостите што ги организира Општина Демир Хисар по повод Денот на македонската револуционерна борба. Свечената прослава се...

Прочитај повеќе

Градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска беше во официјална посета на град Ајдин, Турција

На покана на градоначалничката на Град Ајдин, Озлем Черчиоглу и Здружението на иселениците од Македонија во Ајдин, градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска оствари официјална посета на Република Турција. Градоначалникот Гулевска во...

Прочитај повеќе