Со јапонска помош обновено училиштето во село Добрушево

Со јапонска помош обновено училиштето во село Добрушево

  Со јапонска помош обновено училиштето во селото Добрушево во Општина Могила Денес о. Могила ја посети Заменик Шефот на Мисисја г-дин Такахаши Сатору. Г-динот Такахаши е претставник од Јапонска амбасада која донираше  износ од    54 325...

Прочитај повеќе

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила

Отворање на Центарот за ран детски развој во населено место Могила. Средствата се обезбедено од Конзулатот на Република Бугарија во Република Македонија со седиште во Битола.

Прочитај повеќе

Официјална завршна конференција на проектот “Зголемен рурален економски развој во пограничниот регион со зајакнување на земјоделството преку користење на отпадна слама за производство на енергија“ STRAWPOWER

Официјална завршна конференција на проектот  “Зголемен рурален економски развој во пограничниот регион со зајакнување на земјоделството преку користење на отпадна слама за производство на енергија“  STRAWPOWER

Официјална завршна конференција на проектот “Зголемен рурален економски развој во пограничниот регион со зајакнување на земјоделството преку користење на отпадна слама за производство на енергија“ STRAWPOWER Gepostet von Стево Пивковски...

Прочитај повеќе

Заврши реконструкцијата на локалните патишта

Заврши реконструкцијата на локални патишта од населените места Свето Тодори до врска со регионален пат Р 2335 и Реконструкцијата на локалниот пат Добрушево-Мусинци. Проектот е финансиран од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и...

Прочитај повеќе

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци

Започна реконструкцијата на ПОУ Браќа Миладиновци во с.Дедебалци. Проектот е финансиран од USAID во вредност од 1.800.000 денари и опфаќа градежни активности и реконструкција на внатрешните површини – училниците, поставување на дограма и...

Прочитај повеќе

Свечено отворено училиштето Браќа Миладиновци во Будаково

Со турско оро и македонска песна беше отворено темелно реконструираното училиште Браќа Миладиновци во село Будаково, Општина Могила. Финансиите се од Турската Интеграција за соработка и развој и Општина Могила. На свеченото пуштање во употреба...

Прочитај повеќе

Асфалтирање во Ивањевци општина Могила

Жителите на с.Ивањевци општина Могила од денес ќе газат по 256 метра нова асфалтирана улица проект реализиран од општина Могила и АФПЗРР(Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој) на Р. Македонија...

Прочитај повеќе

Изградба на повеќенаменско игралиште во с.Трновци

Започна изградбата и на второто по ред повеќенаменско игралиште кое ќе се гради во дворот на ОУ„Кочо Рацин“ во с. Трновци поддржано од општина Могила и Швајцарската агенција за обнова и развој. Изградбата се очекува да заврши до крајот на месец...

Прочитај повеќе