Покана за Тракторијада 2017

Општина Могила и Локалната Акциона Група ПеЛАГонија имаат чест да Ве поканат на Саем за Земјоделство – Тракторијада 2017 Петок, 1 Декември, 2017 година, 10:00 – 15:00 ч Могила, Општина Могила (пред Општинската зграда) Саемот за...

Прочитај повеќе

Земјоделие

Населението во општина Могила главно се занимава со земјоделство и сточарство. Членови на домаќинствата кои работат на индивидуални земјоделски стопанства според возраст и пол Вкупно 5262 до 25 год Вк. 763 Ж 376 25-34 Вк. 786 Ж 369 35-44 Вк. 942...

Прочитај повеќе