Нови урбанистички планови за Добрушево, Трап и Будаково

Нови урбанистички планови за Добрушево, Трап и Будаково

Општина Могила во текот на овој месец интензивно работи на донесување на нови урбанистички планови за населените места Добрушево, Трап и Будаково. Правилното урбанистичкото планирање на просторот ќе придонесе граѓаните да можат да ги прибават...

Прочитај повеќе

Асфалтирање на населено место Лознани

Продолжува асфалтирањето во населено место Лознани. Проектот „Санација и рехабилитација на улици во населено место Лознани, Крак 5 и Крак 6“ е финансиран од Бирото за регионален развој на Р.Македонија и Буџетот на Општина Могила во вредност од...

Прочитај повеќе

Продолжува изградбата на атмосферската и фекалната канализација во населено место Могила

Продолжува изградбата на атмосферската и фекалната канализација во населено место Могила. Проект финансиран од Европска инвестициска банка и имплементиран од страна на Министерство за транспорт и врски на Република Македонија.  

Прочитај повеќе

Заврши реконструкцијата на локалните патишта

Заврши реконструкцијата на локални патишта од населените места Свето Тодори до врска со регионален пат Р 2335 и Реконструкцијата на локалниот пат Добрушево-Мусинци. Проектот е финансиран од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и...

Прочитај повеќе

Се реализира барањето на Општина Могила до Министерството за траспорт и врски и Агенцијата за државни патишта

Се реализира барањето на Општина Могила до Министерството за траспорт и врски и Агенцијата за државни патишта За само неколку месеци ветеното на Општина Могила се реализира и се реконструира патот Бучин- Трновци – Ивањевци –...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА НАЈГОЛЕМАТА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ОПШТИНА МОГИЛА

Започнува реализацијата на најголемата инвестиција во Општина Могила – на 19.07.2016 година беше потпишан договорот помеѓу Општина Могила – градоначалникот Стево Пивковски и ДГТ „ЖИКОЛ ДООЕЛ Струмица – директор Живко Пандевза...

Прочитај повеќе

Изградба и реконструкција на улици оштетени од поплавите

Поплавите кои во 2015 година ја зафатија територијата на Општина Могила предизвикаја големи штети на патиштата и улиците во Општината. Проектот е целосно финансиран од Европска Унија, со имплементација и техничка поддршка од UNDP. Проектот опфаќа...

Прочитај повеќе

Реконструкција на локални патишта

  Реконструкција на локални патишта од населено место Свето Тодори до врска со регионален пат Р 2335 и  Реконструкција на локален пат Добрушево-Мусинци. Проектот  е финансиран од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот...

Прочитај повеќе

Општинско корисна работа во Ивањевци 2014

Општина Могила заедно со жителите на с.Ивањеци, изведи 3(три) дневна акција во која се вршеше посипување на банкините покрај ново асфалтираната улица во должина од 256 метри, посипување на пристапни патеки до живеалишта и ископување на истечни...

Прочитај повеќе